Splendide Royal Hotel Roma 

Splendide Royal Hotel Roma, parte a grupului “Small Luxury Hotels of the World”, are privilegiul de a fi situat intre celebra Via Veneto si frumoasele gradini de la Villa Borghese. Te vei simti “royal” de indata ce ii calci pragul.

Splendide Royal Hotel Roma

Locatie

Hotelul a fost transformat dintr-o fosta manastire a sec XIX, intr-unul dintre cele mai luxoase hoteluri din capitala Italiei. Hotelul se afla la 10 minute distanta de magazinele de pe Via dei Condotti.

Stil si design

Hotelul Splendide Royal se defineste prin lux, eleganta si opulenta. Daca ar fi sa asociem hotelul cu o culoare, aceasta ar fi auriu. Decorat somptuos cu podele de marmura, candelabre din sticla Murano, tablouri pictate in ulei, acest mic palat din centrul Romei se distinge prin eleganta si bun gust.

Splendide Royal Hotel Roma 2

Facilitati

Wi-fi este gratuit si functioneaza perfect. Nu stiu daca as putea sa includ privelistea in aceasta categorie, dar as putea sa incerc :).

Facilitatile nu sunt numeroase, acest hotel functioneaza ca un hotel boutique. Hotelul nu are un centru spa sau o sala de fitness. In schimb, puteti folosi facilitatile hotelului Parco dei Principi.

travel in luxury blog

Camerele

Camerele sunt spatioase, elegante, mobila clasica in stil baroc, un pat din lemn masiv in mijlocul camerei, saltele un pic incomfortabile, dar gandul ca te te afli intr-o o fosta manastire din centrul Romei te va face sa dormi bine noaptea :). Baile sunt elegante si stralucitoare, pavate cu marmura gri. Unele camere au un balcon ingust cu vedere la Villa Borghese.

luxury hotel Rome

Splendide Royal Hotel

Restaurate si baruri

Asul din maneca, l-am pastrat pentru final :). Acesta il reprezinta restaurantul hotelului, Mirabelle, un restaurant premiat cu o stea Michelin care, pe langa preparatele rafinate si serviciul impecabil, ofera una dintre cele mai spectaculoase privelisti de la inaltime.

Mirabelle Restaurant Roma

Luxy

Personal, iubesc Roma. Este un oras care m-a fascinat dintotdeauna si cu care am rezonat fantastic. A exista o perioada in viata mea in care mi-am dorit sa ma mut in capitala Italiei, in orasul care vibreaza de energie, in care inghetata nu e doar o inghetata si strazile Romei, miros a espresso dimineata. Crede-ma, cel mai frumos apus pe care il poti vedea in Roma, il poti admira de pe terasa hotelului Splendide Royal. Daca nu doresti sa servesti pranzul sau cina, te poti opri pentru clasicul aperitivo exact la ora in care soarele isi deseneaza pe cer plecarea.

Sunset in Rome