Fara inceputuri siropoase, fara nicio exagerare si direct din inima va spun, Seychelles este o destinatie care va taie rasuflarea.

Cuvintele cateodata nu isi au rostul, iar articolul despre Seychelles ar trebuie sa contina doar imagini. Cum va pot eu povesti despre acel peisaj dramatic, despre contrastul cromatic dintre un albastru turcoaz si un negru granit, despre plajele virgine sau despre apusurile care iti coloreaza sufletul?

Seychelles

Când auzi acest cuvânt magic care începe cu S și se termina cu „eychelles” știi ca este vorba de lux, prețuri mari și peisaje idilice. Atât știam despre si eu, înainte sa ajung acolo.

Am deschis laptopul, google images și am tastat cuvântul magic. Mi s-a deschis o alta lume. O lume in care mi-am dorit sa ajung cât mai repede posibil.

Aveam o motivatie suficientă: celebrarea zilei mele de naștere. Ultima care începe cu cifra 2. Ce locație poate fi mai potrivită decât Seychelles?!

Am avut norocul sa călătoresc mult, in cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Majoritatea destinațiilor in care călătoresc, le aleg după aceleași criterii. Din „fisa postului” nu trebuie sa lipsească următoarele: sunetul valurilor sub clar de luna, apusuri glorioase, nisip fin, miros de mare, palmieri, cât mai mulți și mai verzi, cocktailuri servite in nuca de cocos, fructe dintre cele mai exotice, creaturi care scot sunete ciudate noaptea și lista poate continua.

Paradisul din oceanul Indian Seychelles

 

Seychelles se încadrează perfect in cele de mai sus așa ca mi-am luat tot entuziasmul, voia buna, aparatul foto și un bilet dus întors către Mahe.

Unii spun ca fiecare insula e cam fel, eu va spun ca între Bali, Maldives, Bahamas și Seychelles, e diferența uriașă. 

Niciuna dintre fotografiile alea perfecte pe care le găsiți pe internet, nu poate surprinde frumusețea acestui loc. Aceasta  nu poate fi redata de nicio lentila foto. Oricând de frumoase vi se par fotografiile pe care le-am atașat acestui articol, înmulțiți-le cu 1000. Sau poate cu 100.000.

Seychelles

Seychelles este altceva decât orice am văzut pana acum. Majoritatea plajelor sunt virgine, nisipul este alb și fin, oriunde te-ai duce găsești câte o plaja in care vei fi doar tu și marea. Și crabii care se plimba pe langa tine in voie, cu care am refuzat categoric sa leg orice prietenie. Oricât de inofensivi par, prefer sa păstrez distanță. 😄

Seychelles este răspunsul oamenilor la nevoia de intimitate, apropiere de natura, relaxare și lux in picioarele goale.

Seychelles

Majoritatea insulelor sunt nepopulate. Principale sunt: Mahe, Praslin și Dique. Mahe este principala insula, cuprinde capitala Victoria. Majoritatea hotelurilor sunt aici.

Praslin, este un pic mai mică. Hotelurile de aici sunt mai scumpe. Turiștii sunt mai putini.

Dacă dispui de timp suficient, ideal ar fi sa le descoperi pe toate. Fiecare are un alt farmec. In Mahe găsești istorie, arhitectura, case in stil colonial, grădini și oameni. Praslin este o insula turistică, localnicii ii poți numără pe degetele, iar Digue, din păcate nu am reușit sa ajung aici. Abia mi-a rămas un motiv întemeiat sa ma întorc cât mai curând. 😊

Seychelles

 

Tips:

Inchiriaza o masina cu 60E/ zi (inlclus asigurarea) si fa turul insulei.

Nu rata “Bazar Labrin” in fiecare zi de miercuri – un bazar in aer liber de-a lungul celebrei plaje din Mahe, Beau Vallon Beach.

Mic suvenir din Seychelles

Mic suvenir din Seychelles

Seychelles

Broasca testoasa

Gradina Botanica din Victoria