Pledoarie pentru inovatie – Dubai

Dubai are de toate –  este orasul care iti indeplineste orice dorinta, bineinteles, platind pretul potrivit. Cuvantul imposibil nu se regaseste in acest oras. Aici totul pare usor de realizat, totul este posibil.

Vrei sa vezi rasaritul dintr-un balon cu aer cald? Sau sa faci un tur cu elicopterul? Sau poate vrei sa aterizezi pe apa cu un hidroavion? Toate acestea si multe altele le poti experimenta in Dubai.

dubai

view from my room – Armani Hotel

Opera, teatre, o plimbare prin cea mai mare gradina cu lumini din lume sau Legoland, yachturi si insule, plaja, parcuri cu flori, resturante luxoase, hoteluri si mai luxoase, Dubai se pare ca le are pe toate. Imita perfect o Europa cu iz oriental in care oamenii sunt civilizati, au reguli stricte, preturi mari si temperaturi ridicate.

Dubai este locul pe care il știu cu ochii închiși, călătoresc frecvent si ori de cate ori ajung aici, tot găsesc ceva nou, ceva care sa ma surprindă.

Impresii despre Dubai

Am auzit multe păreri, in special păreri ale oamenilor ce nu au fost aici. Toți cred cu înverșunare ca Dubai este un oras fals, fara vegetație si cultura, un oras al aparentelor si al oamenilor superficiali. Dar daca ajungi aici, pur si simplu nu poti sa nu te îndrăgostești de peisajul urban plin de zgârie-nori si arhitectura impresionanta, de mirosul de Wood care e un fel de trademark al locului. Sunt atat de multe lucruri care imi plac in acest oras, încât m-as muta aici oricand, oricum.

O saptamana perfecta in Dubai

Abia m-am întors de cateva zile si inca ii simt dorul, chiar daca m-a dezamăgit putin. Am fugit de zapada si frigul din Romania, sperând la soare, palmieri si cat mai multe zile însorite. In schimb, Dubaiul a fost rece, ploios, întunecat si cu foarte mult vânt. Chiar si localnicii au spus ca nu este normal ca vremea sa fie atat de rece in Februarie.

pledoarie pentru inovatie

Datorita acestui fapt, am lasat planurile mele de plaja pentru o luna mai călduroasă  si am optat pentru un hotel in centru, in mijlocul acțiunii.

Si ce ar putea fi mai luxos si mai sofisticat decât sa stai in cea mai inalta clădire din lume? Un alt trademark pentru Dubai este Burj Khalifa. O parte din aceasta clădire impresionanta găzduiește unul dintre cele mai elegante hoteluri din Dubai: Armani Hotel.

Luxy - in Armani

Luxy – in Armani

Va spun sincer, multe dintre călătoriile mele le fac in funcție de hoteluri. Pentru mine, a petrece cateva nopți intr-un hotel pe care il iubesc, defineste scopul călătoriei mele. Armani este cu siguranța unul dintre aceste hoteluri.

Datorita vremii total nefavorabile, majoritatea plimbărilor pe care le-am facut au fost…. la mall. (Armani are un coridor cu acces direct in mall).

Pe principiul shopping mai putin, admirat mai mult (preturile din Dubai au luat-o razna), Dubai Mall este un fel de orasel in care nu te poti plictisi niciodata. Tot aici poti admira expozitia James Bond – 50 de ani de Bond Style (deschisa pana in data de 30 aprilie).

Orasul spune NU plictisului. In Dubai pur si simplu nu te poti plictisi, nici macar daca stai aici o viata intreaga!

James Bond Exhibition

James Bond Exhibition

ceva dulce... :)

ceva dulce… 🙂

papusile Tchi Tchi - ultimul trend in Dubai. Costa 1000$ una!

papusile Tchi Tchi – ultimul trend in Dubai. Costa 1000$ una!

Trandafiri care dureaza toata viata

Trandafiri care dureaza toata viata