Mandarin Oriental Hong Kong  este  clasat in topul celor mai bune hoteluri din lume de catre Travel + Leisure. Cum intri in interiorul hotelului, esti surprins de eleganta lobby-ului, calitatea oamenilor care se perinda pe usile hotelului, tavanul din lemn masiv, barul englezesc cu scaune din piele, cafeneaua de la parter ce serveste sucuri naturale si preparate cu specific italian. Daca urci la etajul 25 gasesti restaurantul Pierre, restaurant premiat cu doua stele Michelin.

Hotelul este o legenda in Hong Kong. El functioneaza inca din 1963 si a gazduit nume celebre precum Margaret Thatcher, dar a fost renovat in anul 2005.

Mandarin Oriental Hong Kong este un hotel ce merita vazut si in care trebuie sa fii vazut! 🙂

hong-kong-13-restaurant-pierre-1

Locatie

Locatia hotelului Mandarin Oriental Hong Kong este convenabila atat oaspetilor care vin pentru  business, dar si celor ce vin cu scop turistic. La doar cinci minute de mers pe jos se afla statia Airport Express si exact langa hotel se afla statia de metrou. In Hong Kong puteti sa circulati linistiti cu metroul, este curat, rapid si foarte usor de folosit. Daca imi aduc bine aminte, din interiorul hotelului puteti intra direct in mall. Au un coridor care te duce direct in The Landmark.

view from my room

view from my room

Camerele 

Surpriza insa, o constituie camerele. Decorate cu lemn masiv in stil clasic, majoritatea camerelor au vedere spre portul Victoria. Baile impresioneaza prin design, produsele sunt Hermes si papucii sunt colorati diferit. Dar ce mi-a placut cel mai mult in acest hotel au fost: papucii 🙂 (pe care i-am luat acasa).

Mandarin Oriental Hong Kong

Cele 501 camere au fost transformate si redecorate astfel incat spatiul sa fie cat mai incapator. Hong Kong este unul dintre cele mai scumpe orase din punct de vedere al spatiilor imobiliare, asa ca fiecare metru patrat costa foarte mult. Fostele balcoane au fost transformate in spatii de lucru, baile au fost lasate deschise. Patul este foarte confortabil, iar lenjeria o poti alege in functie de preferinte.

Mandarin Oriental Hong Kong

Mandarin Oriental Hong Kong

Facilitati

Printre facilitati se numara un centru Spa, premiat pentru serviciile impecabile, ambianta si design. Aici te poti relaxa cu un masaj traditional chinezesc ce promite o mai buna circulatie a energiilor ce trec prin meridianele corpului. Suna interesant, dar pentru asta va trebui sa platesti in jur de 200 de dolari.

Spa Time

Cafe Causette

Cafe Causette

...nu calatoresc nicaieri fara Luxy :)

…nu calatoresc nicaieri fara Luxy 🙂