La o aruncatura de bat de Champs-Elysees, Le Laurent restaurant este o legenda printre restaurantele de top din Paris. Acesta isi desfasoara activitatea cotidiana intr-o cladire ce dateaza inca din sec XIX si care a fost transformata intr-un restaurant in anul 1860.

Le Laurent restaurant

Aceasta experienta culinara premiata cu o stea Michelin are loc datorita chef Alain Pegouret care prepara cateva feluri de mancare ce aspira spre perfectiune, dar cum nicio friptura nu este delicioasa fara un pahar de vin langa, nu trebuie sa ne facem probleme pentru ca Philippe Bourguinon este unul dintre cei mai renumiti somelieri din Franta. El lucreaza in acest restaurant pe care il si conduce de 38 de ani.

Serviciul impecabil, atmosfera sic, dar in acelasi timp relaxanta, meniul sofisticat si o priveliste spre gradina, sunt cateva dintre elementele care fac din Le Laurent restaurant, alegerea potrivita pentru o cina romantica sau un pranz cu familia.

In aceasta ambianta spatioasa si foarte eleganta, cu flori, tablouri si multa lumina, puteti alege fie un set menu care costa aproximativ 180E de pers, sau puteti comanda a la carte.

le laurent 4

Dupa ce am aflat ca chef Alain Pegouret este din Cannes, m-am orientat catre preparatele din peste, cautand savoarea marii in farfuria mea, dar nu m-am limitat doar aici. Pentru inceput am comandat o portie de paste, umplute cu legume si peste. Dish-ul meu a fost cat se poate de creativ , dar si foarte gustos. Pentru partea a doua, am comandat pui ecologic cu un soi de ciuperci de care numai auzisem niciodata (farmer chicken), sea bass, dar si pan fried duck liver (ca doar suntem in Franta).

le laurent

le laurent 2

le laurent 3

Experienta mea fine dining in Le Laurent restaurant a fost minunata, de la primul strop de vin, pana la “aurvoire” –ul de la final si as vrea sa ma intorc din nou vara, cand pot cina in gradinile private ale restaurantului.

 

Tips:

  • Pentru doamnele si domnisoarele care vin insotite de barbati, meniul nu va avea pretul afisat
  • Puteti face o rezervare chiar aici.