Declarata de catre Travel + Leisure drept cea mai frumoasa insula, Boracay ofera un peisaj luxuriant, unde oceanul are culoarea smaraldului, plaje sunt intinse cu nisip alb si fin, cam tot ceea ce ti-ai putea dori de la o vacanta exotica.

Cum am ajuns ?

Pentru a ajunge in Boracay trebuie sa iei un zbor domestic din Manila care durează 55 de minute, dupa care hotelul mi-a oferit transportul gratuit, din aeroportul Caticlan, situat la o distanța de doar 25 de minute cu speedboat. Pe insula exista si un alt aeroport, Kalibo, dar este mai departe. Daca puteți ateriza pe Caticlan este perfect.

boracay

tuk tuk boracay

Transportul in Boracay – Tuk Tuk

Unde am stat ?

Cand spui Boracay, te gândești automat la Shangri-La. Este cel mai spectaculos hotel de pe insula si nu are termen de comparație.

Situat pe un mic deal inverzit, hotelul ofera un peisaj ce taie rasuflarea celor ce cauta atat lux si relaxare, cat si confort. Citeste review-ul meu despre acest hotel aici.

shangrila boracay

Unde am mancat ?

Cand am ajuns in Filipine, am ajuns cu un sentiment de nesiguranta. Cu cat citesti mai multe despre Filipine, cu atat vei fi mai consternat de toate lucurile rele pe care le auzi (majoritatea sunt si adevarate). Cum “paza buna trece primejdia rea”, e bine sa te informezi despre locurile pe care urmeaza sa le vizitezi. Despre tot ceea ce NU trebuie sa faci in Filipine, discutam intr-un alt articol.

Cum citisem mult inainte sa ajung aici, m-am ferit de perioada taifunurilor, de tantari, de apa de la robinet si de…mancare. Toate mesele le-am servit in restaurantele de la hotel.

Sunt sigura ca exista multe restaurante ok, dar, saracia de pe strazi, articolele pe care le citisem inainte sa ajung aici, mirosul si sfaturile de la prieteni, m-au facut sa evit restaurantele publice.

boracay

Ce poti face aici ?

Ca in orice insula, activitățile principale sunt legate de ocean si sporturile de apa. Exista un centru comercial in aer liber numit D’Mall, păzit foarte bine. De aici poti cumpara mici suveniruri pentru acasa.

shopping in boracay

D’Mall

O sa vezi foarte multă poliție si securitate peste tot: pe strazi, in cafenele, in magazine. Cum spuneam, Filipine nu este considerata o tara sigura pentru turisti, dar exista locuri foarte bine pazite si controlate, unde vei fi in siguranta. Boracay este unul dintre acestea.

Un alt “obiectiv turistic” este plaja. Cea mai faimoasa plaja este White Beach. Aceasta plaja este una publica.

boracay

White Beach

Vremea in Boracay

Insula este mereu plina de turisti, indiferent daca este plin sezon sau nu. Perioada de varf este intre lunile noiembrie si mai, cand vremea este calduroasa si uscata. Daca vrei sa calatoresti cu un buget redus, calatoreste in perioada umeda (iunie – octombrie). Eu am fost in Boracay in luna octombrie, am stat sapte zile si nu am prins nicio zi ploioasa.

shangrila boracay

Bye-Bye Boracay